partstrade.com.ua

partstrade.com.ua

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 22.01.2026 - 07:43:12
Страницы:  1  

Організація освітлення у спальні

АвторСообщение

Ninulya

мастерок

Статистика:

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, як краще організувати освітлення у спальні? Зараз у мене тільки одна люстра по центру, але світла не вистачає, особливо для читання. Хочеться створити затишну атмосферу, але щоб було достатньо світла для різних потреб. Чи варто робити багаторівневе освітлення, і що саме встановити?

Сообщение # 1 28.11.25 - 07:26:50
RE: Організація освітлення у спальні

iriko2504

мастерок

Статистика:

Так, багаторівневе освітлення - це те, що потрібно для спальні. Основна помилка багатьох - покладатися тільки на одну центральну люстру. Ідеальний варіант - це кілька рівнів світла з різним призначенням. По-перше, загальне освітлення - це може бути твоя люстра або вбудовані точкові світильники у стелі. По-друге, функціональне освітлення - це бра біля ліжка для читання або настільні лампи на тумбочках. По-третє, декоративне або акцентне освітлення - це може бути LED-підсвітка за гардеробом, за ліжком або по периметру стелі. Дуже зручно, коли кожен рівень вмикається окремо, тоді можеш створювати різні сценарії освітлення залежно від настрою та потреб. Обов'язково ставте диммери - вони дозволяють регулювати яскравість.

Сообщение # 2 28.11.25 - 08:03:08

ezhevika

мастерок

Статистика:

Чудова порада! Я минулого року робила повний ремонт спальні і приділила особливу увагу саме освітленню. Зробила так: основне світло - це вбудовані світлодіодні світильники по стелі (не дуже багато, щоб не було як у лікарні), бра біля ліжка з двох боків для читання, і LED-стрічка теплого світла за ліжком як декоративна підсвітка. Ще поставила торшер у кутку біля крісла для читання. Всі світильники на окремих вимикачах, а основне світло з диммером. Результат перевершив очікування - можу створювати будь-яку атмосферу. Для вечірнього відпочинку вмикаю тільки LED-стрічку, дуже затишно. Якщо хочеш більше ідей по освітленню та дизайну, є купа корисних матеріалів тут https://pro-misto.tech/category/remont-ta-dyzajn/, я звідти багато чого взяла для свого проєкту. Ще важливо підібрати правильну температуру світла - для спальні краще теплий білий, він розслабляє.

---------------------
Натуральное мыло и косметика, натуральные тоники-гидролаты Иммортель
Сообщение # 3 28.11.25 - 08:54:17
Сонячна станція для виробництва : Предыдущая темаСледующая тема: Рейтинг
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники